Zoiets overkomt mij niet….

memory-870720_1280

Windows 10: een leuke uitdaging!!
Ik moest drie systemen updaten: 2 laptops en mijn vaste computer. De laatste werd vooral gebruikt voor opslag van foto’s, video bewerken, onderhoud websites enz. Een zware jongen dus.

Het updaten van de twee laptops was een fluitje van een cent!! Wat klikken en Windows deed de rest.

Ik begon daarom wat zorgeloos aan de laatste klus: het zware systeem. Het leek net als bij de laptops als vanzelf te gaan. Duurde wat langer. maar het was ook een veel groter systeem. Na een aantal uren: foutmelding met een keurig nummer.
De Windows helpdesk kon me vertellen, wat er aan de hand was. Virusscanner uitschakelen en alles zou goed gaan. Niet dus. Weer een foutmelding. De helpdesk adviseerde me toch naar een computerbedrijf te gaan.
Die vroegen of er een back-up gemaakt moest worden. Het was bij hun nog nooit nodig geweest, maar toch. Ik bleef optimistisch: wat kan er fout gaan? Ik kan toch altijd terug naar Windows 8?

Na een uurtje het bedrijf aan de telefoon: Slecht nieuws. De harde schijf was zo slecht, dat hij de eerste test al gecrasht was!!
Gevolg: nieuwe harde schijf en ALLES opnieuw installeren: 40.000 foto’s, tientallen programma’s …… En dat alles met bijhorende licentiesleutels en codes, die ik overal vandaan moet slepen.

Ik ben de komende weken dus wel even zoet om alles weer op orde te krijgen.

Dit overkomt mij dus wel!!!!