KPN: drama + drama=drama

Ziehier de oplossing van KPN voor de trage verbindingen in het buitengebied, beter gezegd: de schijnoplossing.

Mijn gewone internetverbinding van KPN is traag, vooral ook als mijn huisgenoten en mijn buren ook druk bezig zijn. Ik ben gestopt met het meten van de downloadsnelheid en de uploadsnelheid. Als ik voor mijn werk een flink bestand moet uploaden, pak ik mijn laptop en rijdt naar de bibliotheek in het dorp. Daar hebben ze Ziggo. Ook wel traag, maar niet zo traag als dat koperdraadje van KPN.

Mijn mobiele verbinding is dramatisch. Ik woon zo’n 5 kilometer van de Duitse grens. Het 4G-signaal van KPN is zo zwak, dat ik, als ik in de schuur of buiten bezig ben, ik de melding krijg: ‘Welkom in Duitsland’  Heel herkenbaar in het buitengebied langs de grens!

Gelukkig krijg ik straks glasvezel. Een gegarandeerde snelheid van 200 mb/s zowel up als down. Of meer in de toekomst. Geen gedeelde verbinding, maar eigen glasvezeldraadjes, waar niemand op zit. Helemaal klaar voor de toekomst. Want dat we in de toekomst nog veel data zullen slurpen is zeker. En dan ben ik blij met glas!

Twee waardeloze verbindingen dus: koper en 4G. En ik hoor het van meer mensen in in het buitengebied. En dan is dit de oplossing voor mijn problemen van KPN? Ze verbinden twee dramatsisch slechte verbindingen en dan krijg je sneller internet? Let op het woordje ‘sneller’! Niet razendsnel, maar iets sneller. Tot 30 mb/s (als je dicht bij de centrale zit) Let weer op het woordje ‘tot’. Geen garantie, maar een maximum.

Daarom: trap niet in dit gladde verkooppraatje! Het is niks bij KPN en het wordt niks, zolang ze vasthouden aan verouderde technologie!